Περι φράπας

Σήμερα θα μιλήσω για τη μεγαλύτερη πολιτισμική και βάλε ανακάλυψη μετά το διπλό πεντάλ και την ουγγαρέζα, την φράπα. Καταρχήν για όσους αγράμματους υποστηρίζουν ότι προέρχεται ετυμολογικά από το γαλλικό frappe (χτυπώ), χαχα τι να πω, γελάω μπρος στην μούρη που θα θελαν να χαν αν ήμουν εγώ που δεν είναι όμως. To ουσιατικό φραπές έχει τις ρίζες του, φυσικά όπως όλα στη θεσσαλονίκη (ιμάμ μπαιλντί, πεινιρλί, μισέλ πλατινι) στην αρχαία ελλάδα. Προέρχεται από το τριτόκλιτο θυληκό χειλικόληκτο η φραψ (γενική φραπός σαν το αράψ του άραβος). Στην πορεία στείλαμε το ψ φιατί τα πολλά ψου ψου ψου εμεί δν τα γουσταρουμε και το κάναμε και αρσενικό φυσικά για ευνοητους λόγους που έχουν να κάνουν με την πατριαρχική δομή της πόλης μας (ή να πω καλύτερα της πολιτιστικής πρωτευουσας 1997?). Τώρα πως πίνεται ο σωστός φραπές (Αθηναίοι δώστε βάση δεν θα το ξαναπώ δευτερη φορά βαριέμαι):
Παίρνεις τηλ τον κολλητό η κολλητή σου. Αφού κάνεις κάνα δίωρο να αποφασίζεις αν θα κατέβεις τελικά για καφέ κατεβαίνεις παραλία. Την πέφτεις στο μαγαζί με το μεγαλύτερο φραποπότηρο και τα μεγαλύτερα βυζιά γκαρσόνων (τώρα το αντιστοιχο γυναικείο εδώ δεν ξέρω ποιο είναι ). Παραγγέλνεις την φράπα αφου πρώτα πετάς κανα δυο κλασσικές ατάκες (Και δε με λες κούκλα μου, δουλεύεις καιρό εδώ περα - Μήπως είσαι τουμπιώτισσα ή με φαίνεται - Καλά μιλάμε με χεις στείλει τι μωρό εισαι συ) παραγγένεις τη φράπα
Φραπέ μέτριο χωρίς, 2 2 και πέντε παγάκια. Έρχεται η φράπα, ανακατεύεις δεξιόστροφα (α ρε Ψωμιαδη ηγέτη) μέχρι να πιαστεί το χέρι σου. Παίρνεις την γνωστή στάση με ρουφηξε η πολυθρόνα και πίνεις την πρώτη γουλιά. Αν κατι δεν πάει καλά με τον καφέ φωνάζεις την σερβιτόρα και της λες :
Ρε κοπελια, να σε πω, γι αΑθηναίους μας πέρασες και θες να μας φαρμακώσεις;
Αν είναι όλα οκ πίνεις αργά και απολαυστικά τον καφε σου. Αν κάνεις λιγότερο απο 3 ώρες να πιεις τον καφέ, βγαίνει βρώμα στο μαγαζί ότι είσαι γαυρος και σε γαμάνε στο ξυλο. Αν κάνεις απο 8-10 ώρες όλοι σε κοιτάνε με σεβασμό γιατί νομίζουν ότι είσαι ο μασκοφόρος που βαράει το τύμπανο στο γήπεδο της τουμπας (Γαμιε΄ται ο θρύλος και πειραιάς επί της ευκαιρίας). Αφου τελειώσεις τον καφέ, παίρνεις το 14 ανεβαίνεις Α. τούμπα και χτυπάς δυο γυρόνια με ουγγαρέζα απο Μάκη ή απο Γυράδικο. Την πέφτεις για ύπνο και ξυπνάς όταν ξαναπαίξει ο πάοκ για να πας στο γήπεδο

Posted by kafouroutsos 11:28 μ.μ.

10 Comments:

  1. Blondie said...
    Το αντίστοιχο γυναικείο είναι ο τύπος που κάθεται στην πόρτα του μαγαζιού, ο barman, ο κόσμος κλπ κλπ.. Είμαστε πιο πολλύπλοκα όντα!
    Erwtas Stomaxhs said...
    xaxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxaxa!
    Καλά μαλάκα πάντα έλεγα ότι είσαι φιλόσοφος να ούμ!
    astrap said...
    Είδες..κ εμείς σε μια γκαρσόνα κολλάμε...τι είμαστε μείς οι άντρες...τστστσ...
    nosyparker said...
    Ποιο Μάκη λες; Κατεβαίνοντας από Άγιο Θεράποντα, στη Μότσαρη δεξιά;
    nosyparker said...
    *Μπότσαρη
    kafouroutsos said...
    @ Erotas Panta to ha auto, imoun megalos filosofos
    @nosyparer TOntheo maki sti lampraki leo, pou vazoun kontra me ton apenanti ton giradiko poios th avalei poio poli giro stin pita
    @ bondie Euharisto gia tis plrofories
    @ astrapogainnos Ai gamisou
    OtiousSlim said...
    @astrapogianos.Se psahnoun kapoioi tipoi leei na se plakousoun sto ksilo gia keini ti vlakeia pou egrapses gia ton Aliakmona.Akoma tsandismenoi mazi sou einai leei.O enas de, to diavase katalathos dio fores kai ton trehane sta nosokomeia,h kai poudenei kai se petihei brosta tou kakomoiri mou.
    Erwtas Stomaxhs said...
    μ' αρέσει που το μπλόκινγκ γεννά τόσο έντονα συναισθήματα
    OtiousSlim said...
    Θυμάμαι στο οδείο στη Θεσσαλονίκη,τον καθηγητή μέσα στην τάξη την ώρα του ear trainning ( τον γνωστό τον μπασίστα ονόματα να μη λέμε δεν κάνει) στην αρχή κάθε μαθήματοσ μασ κούρδιζε βάζοντάσ μας να τραγουδάμε αργά και σταθερά την κλήμακα του Ντο.Μόλης φτάναμε στο λα περητό να σας πω ότι γινόταν της πουτάνας.
    Erwtas Stomaxhs said...
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαααααα!!!

Post a Comment