Διαδικτυακή πρόσκληση σε φωτογράφους
Μία ανθολογία κειμένων της ελληνικής λογοτεχνίας με θέμα τη μοτοσυκλέτα και τους μοτοσυκλετιστές είναι έτοιμη. Έχει τίτλο (Ενδοσκεληδόν), έχει εκδότη (Ζήτρος), έχει πρόλογο (Ντίνος Χριστιανόπουλος) και έχει τον ανθολόγο της (Σπύρος Λαζαρίδης). Περιέχει 105 ποιήματα, 63 ποιητών και 60 πεζά, 40 πεζογράφων επιλεγμένων από ένα σύνολο 238 ποιημάτων και 173 πεζογραφικών έργων, αντίστοιχα.
Αυτή η ανθολογία θέλει να έχει και εικονογράφηση. Θα έχει και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Ζωγραφική και φωτογραφία. Ο τομέας της ζωγραφικής είναι τακτοποιημένος (Λάκης Μουρατίδης). Ο τομέας της φωτογραφίας ζητάει εναγωνίως βοήθεια. Ο ανθολόγος θέλει πολύ, να εκπροσωπηθεί στο βιβλίο η συμπαθής τάξη των Ελλήνων blog-ερς φωτογράφων. Υπήρξε μία ανακοίνωση στα Καπέλα στα φώτα και ήδη υπάρχει μια κινητικότητα. Κατατίθεται κι αυτή η ανακοίνωση και αναμένεται η επικοινωνία με όσους νιώσουν την ανάγκη να ανταποκριθούν. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ασπρόμαυρες. Μπορούν να είναι φωτογραφίες αρχείου, μπορούν να είναι σημερινές, μπορούν να είναι σκηνοθετημένες, μπορούν να είναι οποιεσδήποτε, αρκεί να είναι όμορφες και «εύγλωτες».
Ο τρόπος επικοινωνίας είναι ο κλασικός: διά σχολίων αλλά και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σε αναμονή.

Οι φωτογραφίες κατά σειρά δημοσίευσης:
1.Μοτοσυκλετιστές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εφημερίδα Le miroir, αρ. 155, 12.11.1916 / Αρχείο Γιάννη Μέγα.
2.Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, δεκαετία 1960 / Αρχείο Σπύρου Λαζαρίδη.
3.«Άλμα», Νίκος Γκόνης, Ξάνθη, Γενικό 1ο Βραβείο και Βραβείο Κοινού, 12ος διαγωνισμός ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.
4. «Παρέα», Άγγελος Γιωτόπουλος , Αθήνα, 2ο Βραβείο ασπρόμαυρης φωτογραφίας και Βραβείο Κοινού, 13ος διαγωνισμός ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.

Posted by tsalimi 1:25 μ.μ.

2 Comments:

 1. nahames nakanamoko said...
  Πολύ ωραίο θέμα και φωτογραφίες!
  Μπράβο!
  tsalimi said...
  Ευχαριστώ πολύ.
  Το θέμα είναι να βρεθούνε κι άλλες!

Post a Comment