Σπασμένα τηλέφωνα.

Ανεβάζω το παρακάτω κείμενο, χωρίς να έχω πάρει άδεια από κανέναν. Δεν ρώτησα κανέναν, κ δεν μου επέτρεψε κανείς τίποτε. Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους το ανεβάζω είναι α) η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου δείχνει να περνάει τον κόσμο όλο για αγράμματους τσοπάνηδες, κ β) δεν μπορώ να λέω οτι συμπαραστέκομαι στην συγκεκριμένη οικογένεια όταν, βλέποντας επίσημες πολιτικές αντιδράσεις σαν την παρακάτω, να το βουλώνω κ να γράφω για ανέκδοτα. Είναι θέμα-ανάθεμα, όπως μού είχε πει κάποτε ο Οίστρος, γι'αυτό όσοι δεν αντέχετε άλλο, προσπεράστε το. Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για όσους νομίζουν ότι αυτό το ποστ καταχράζεται τον χώρο του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Η απάντηση του Αστυνόμου Α', κου Παναγιώτη Στάθη, Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σε ποστ της Νατέλας:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19.04. 06


Προς :Κα Νατέλα Ιντσουαΐντσε
Κο Δημήτρη Σιαΐνη

Κοιν : Κο Ιερόπουλο Πυθαγόρα
(fax: 23310 66036)


Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την αποφυγή παρανοήσεων σχετικά με το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ καθώς και για την ενημέρωσή σας μέσω του δικηγόρου κ. Ιερόπουλου για το ίδιο θέμα, σας επισημαίνω τα ακόλουθα:

Στην κατ΄ιδίαν συνάντησή σας με τον Υ.Δ.Τ, στις 27-02-2007, ο κ. Πολύδωρας επεσήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην Δικαιοσύνη και ότι η Αστυνομία δεν έχει άμεσο ρόλο. Ωστόσο δεσμεύθηκε ώστε το Υ.Δ.Τ και η ΕΛ.ΑΣ να προσκαλέσει τον Βέλγο εμπειρογνώμονα - ειδικό σε θέματα εξαφάνισης ανηλίκων- κ. Alain Remue.

Πράγματι ο Βέλγος ειδικός προσεκλήθη ως ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Εγκλήματα κατά Παιδιών».

Ως χρόνος διεξαγωγής του σεμιναρίου ορίσθηκε κατ΄αρχήν το διάστημα 23-25 Απριλίου 2007. Ο κ. Remue, ενημέρωσε (όταν έλαβε την επίσημη πρόσκλησή του για το σεμινάριο), ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί τις συγκεκριμένες ημέρες, ως εκ τούτου η ημερομηνία διεξαγωγής του έπρεπε να τροποποιηθεί. Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ιερόπουλος ενημερώθηκε τηλεφωνικά στις 2-04-2007, από τον υποφαινόμενο για τις εξελίξεις στο θέμα του Βέλγου εμπειρογνώμονα. Στις 10-4-2007, υπήρξε εκ νέου τηλεφωνική μας επικοινωνία (με τον κ. Ιερόπουλο), για περαιτέρω ενημέρωσή σας σχετικά με το θέμα του σεμιναρίου και τον χρόνο διεξαγωγής του.




Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης (Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας), βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον κ. Alain Remue, ώστε να ορισθούν εκ νέου οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου, με βάση την διαθεσιμότητα του προσκαλουμένου αξιωματικού.

Με επιστολή του στις 17-04-2007, ο κ. Alain Remue, γνωστοποίησε επισήμως ότι είναι διαθέσιμος για το διάστημα 2-4 Μαΐου 2007, προκειμένου να συμμετάσχει στο σεμινάριο που προαναφέρεται.

Και για τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώθηκε προφορικά και με την αποστολή φωτοαντιγράφων της σχετικής αλληλογραφίας στις 19-04-2007 ο κ. Ιερόπουλος.


Η ανωτέρω καταγραφή των ενεργειών που έλαβαν χώρα από την συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με την οικογένεια σας, κάθε άλλο παρά αδιαφορία δείχνει προς το θέμα.
Αντίθετα για λόγους ηθικής τάξεως πλέον και όχι νομικού καταναγκασμού, το ενδιαφέρον για την υπόθεση από πλευράς της Αστυνομίας είναι αμείωτο για την ικανοποίησή του αιτήματος σας και των προσπαθειών ως προς την ανεύρεση του μικρού Άλεξ.

Στα υποθετικά σενάρια περί της δήθεν αποφυγής μου να απαντώ στα εύλογα ερωτήματά σας, αναφέρω απλώς ότι δεν υποκρίνομαι θεατρικούς ρόλους. Επιτελώ το καθήκον μου ως Αξιωματικός και σύμφωνα με την αρχή της ηθικής (του καθήκοντος) και των συνεπειών όπως ορίζει ο Καντ, ενεργώ σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδησή μου.



Με Εκτίμηση,


Παναγιώτης Μ. Στάθης
Αστυνόμος Α΄
Εκπρόσωπος Τύπου

--------------------------
Κε Π. Στάθη,

Ελπίζω ποτέ να μην βρεθείτε στη θέση της Νατέλας κ του Δημήτρη. Ή μήπως να ήλπιζα το αντίθετο; Γιατί θα μ'έκανε κακό άνθρωπο κάτι τέτοιο ενώ εσείς είστε άγιοι κ καλόβο(υ)λοι απλά κ μόνο επειδή "λειτουργείτε" σύμφωνα με τους νόμους;

Κ τέλος πάντων, στα φιλοσοφικά κ εσείς, κ ο προϊστάμενός σας, έχετε πάρει άριστα από την κοινωνία. Με τον Άλεξ ομως ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;;

Posted by itelli 12:07 μ.μ.

0 Comments:

Post a Comment