Θεσσαλονικη Αρρωστη Πολη Μερος 2

  • Ακουσα να λετε για Θεσσαλονικη...καλα,δεν ακουσα?
    Βασικα μολις γυρισα απο Θεσσαλονικη,μετα απο μια εβδομαδα ποτου,ξενυχτιου,φραπε,συζητησεων και το χω φρεσκο,οποτε παρτε...
    1. Η Θεσσαλονικη ειναι συντηρητικη,πως να το κανουμε??Παπαγεωργοπουλος,Ψωμιαδης 50%.Προτιμαμε να λεμε οτι ειμαστε συντηρητικοι η ηλιθιοι?Διαλεξτε..Μικρη πολη ειμαστε(ενα μιση εκατομμυρια κατοικοι βεβαια δεν ειναι λιγο οποτε θα λεγα μικρη κοινωνια κ οχι πολη...), με ελαφρα ξενοφοβια και πολλους παππουδες κ γιαγιαδες...
    2. Ο Μυλος αγοραστηκε απο τον τυπο που χει τον Πανοραμα 9,84,οποτε ο μοναδικος πολυχωροςμε διαφορετικη αποψη ακουσα οτι θα γινει ξενοδοχειο η κατι αλλο..
    3. Τα μπουζουκια εξαπλωνονται σαν σκατα απο ευκοιλια...Τα μεγαλα μπουζουκια εχουν καθε μερα κοσμο και ανοιγουν συνεχως νεες μπουζουκοφωλιες(μικροτερα μπουζουκι-oriented bars and stages)
    4. Δυστυχως,το καθεστως συντηρει τετοιου ειδους καταστασεις.Ακουσα οτι ο δημος εδωσε επιχορηγηση σε Πυλη Αξιου για Τερζη Βανδη η κατι τετοιο..Καθολου απιθανο,τι να πρωτοθυμηθουμε,τον Ρουβα να τα παιρνει για να κανει βολτα πανω απο τα αδεια κεφαλια των συνδημοτων μας στην Αριστοτελους,Βανδη,Ρεμο,κλπ..Πολιτισμικο Τμημα του Δημου Θεσσαλονικης...
    5. Αν η Θεσσαλονικη ειναι ερωτικη πολη γιατι δεν υπαρχει φλερτ στα μπαρακια?(δεν μιλαω για καμακι,που ουτε αυτο υπαρχει τοσο).Βασικα και οι κοπελες εχουν μια περιεργη σταση ..προτιμουν να το παιζουν γκομενες παρα να κανουν σεξ..Τα βλεπεις τα νεα τα κοριτσια να κανουν 2 ωρες να ετοιμαστουν, για να βγουν μια ωρα εξω και στο τελος μονες τους να παν να κοιμηθουν... Αλλα φυσικα δεν φταινε τα κοριτσια μονο,αλλα και τα αγορια...Βασικα αυτο δεν τελειωνει ποτε,ο ενας λεει φταιει ο αλλος,απλως εγω τα λεω απο την ανδρικη πλευρα..
    6. Υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να κανουν πραγματα αλλα τους εχει φαει ο φραπες..Φιλος μιλαει με μελος μπαντας να τους παρει συνεντευξη για αξιοπρεπες μεσο,συμφωνει κ του αρεσει η ιδεα,και αφου του λεει ενα σωρο παπαριες(στυλ θελω εκει να μας παρεις συνεντευξη κτλ), του λεει δεν εχει χρονο για αυτο το σαβ/κο..Μεσημερι βραδυ που ημουν εξω αυτο το Σαβ/κο, τον εβλεπα κ αυτον...Απο φραπε σε μπυρα κ απο μπυρα σε φραπε.που να προλαβει μετα...
    7. Παρολα αυτα τα μπαρακια μας ειναι πολυ ωραια,αν και τα ιδια κ τα ιδια...Π.χ. στο Residents,η μουσικη αναλωνοταν σε μουσικες επιτυχιες 80΄ς και 90'ς...Δεν ηταν ετσι πριν κανα 4-5 χρονια..Φοβομαστε μην παιξουμε κατι καινουργιο μηπως και φυγουν κι αυτοι που μειναν..(σωστο..)
    8. Επισης,ειχαμε ποδηλατοπορεια για ποδηλατοφαση στην Θεσσαλονικη και ηταν τρεις κ ο κουκος(80 ποδηλατα??εγω δεν πηγα,μου ειπαν..εγω εχω αμαξι,στα αρχιδια μου..)Στο τελος δεν θα ξερουμε που να τα βαλουμε(τα αμαξια)και θα τα βαζουμε ο ενας στον κωλο του αλλου...
    9. Αυτο παλι με την ροκ Θεσσαλονικη,ειναι ενας μυθος που συντηρειται χρονια τωρα και βοηθα να συντηρειται μια κατασταση με μηδεν εξελιξη στην μουσικη σκηνη της πολης..Οπως ενας χοντρος που τον ειδε ενας φιλος του μετα απο δεκα χρονια,και επειδη ανεβασε μυωπια ειπε στον χοντρο οτι αδυνατισε λιγο,οποτε ο χοντρος πηγε κ εφαγε 5 τσουρεκια τερκενλη με σοκολατα...(εκτος αν η ονιραμα θεωρουνται εξελιξη, η πατε μια βολτα παπαγαλο κλπ,εκει ακομα τρυπες παιζουν και χαιρονται..
    10. Στη Θεσσαλονικη εχουμε τα χειροτερα πρεζακια...κομματια δικαβαλο στη ναυαρινου να πεφτουν απο τοιχο σε περαστικο κ απο κει σε κολωνα..ενας αλλος μπηκε σε μαγαζι που επινα καφε,μου κλεβει το κινητο,φευγει και ηταν τοσο κομματια που σε 20 λεπτα ξαναγυρισε..
    11.Υπαρχουν πολλα ειδη φυλων στην Θεσσαλονικη που σου ρχονται στο μυαλο αν σε ρωτησει καποιος ποια ειναι η χειροτερη...Η χειροτερη για μενα ειναι οι ταξιτζηδες..Ολοι τους εχουμε μισησει κατα διαστηματα ειτε σαν πελατες ειτε σαν αντιπαλοι οδηγοι...
    Εν κατακλειδι,για μενα η Θεσσαλονικη ειναι ωραια για να πηγαινω καθε τρεισ και λιγο για να βλεπω φιλους,να πινω ποτα..Κι αν απορειτε οντως ειμαι Θεσσαλονικιος....




  • Posted by astrap 1:45 π.μ.

    9 Comments:

    1. kafouroutsos said...
      To ksanaleo oti o astrapogiannos einai mlkas alla tha prepei na simfoniso
      Ανώνυμος said...
      "Παπαγεωργόπουλος, Ψωμιάδης 50%"
      Αυτό δεν είναι το μισό; Μήπως λοιπόν δεν είναι η Θεσσαλονίκη συντηρητική αλλά μόνο η Θεσσα ή η ονίκη (το "λ" ως σήμα κατατετεθέν της πόλης είναι ουδέτερη περιοχή -κάτι σαν την πράσινη γραμμή);
      Πολλά από τα γραφθέντα είναι σωστά, αλλά τα περισσότερα μάλλον ισχύουν γενικώς στην Ελλάδα σήμερα πέρα από συγκεκριμένες πόλεις. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και τι τυχαίνει να δει κανείς και από ποια οπτική γωνία...
      Erwtas Stomaxhs said...
      Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να ζήσουν με τα σκατά, κάποιοι πάλι όχι.
      Εγώ από τα 14 μου έπαιζα σε ροκ μπάντες. Στο σπίτι μου δεν άκουσα ποτέ σκυλάδικο και μπουζούκι στο ραδιόφωνο. Πρώτη φορά άκουσα τον ήχο του μπουζουκιού στα 18 μου όταν πήγα φοιτητής στην Κομοτηνή.
      Την Ναυαρίνου την έφαγα στην μάπα 10 χρόνια σε καθημερινή και ολοήμερη φάση. Ούτε τζάνκια με ενοχλήσανε ούτε μιζέρια διέκρινα, μάλλον το αντίθετο! Στη Ναυαρίνου υπήρχαν και υπάρχουν τα πιο πρωτοπορειακά βιβλιοπωλεία, οι πιο φρέσκιες μουσικές και ιδέες, το καλύτερο χιούμορ, τα πιο συμπαθητικά καφέ (Μπολιβάρ, Αστόρια, Φρουτότυπο), νόστιμες κρέπες και παγωτά μηχανής. Κυκλοφορούσα ξυπόλητος και έκανα παρέα με πάνκιδες, χαρντκοράδες, γκράιντερς, ροκάδες. Στη Ναυαρίνου γινόταν συζητήσεις για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, για την αμερικάνικη ξεφτίλα κτλ. κτλ. Και όλα αυτά όχι σε κομματικό επίπεδο, αλλά σε καθαρά πολιτικό.
      Στην παραλία βγαίναμε και βγαίνουμε ακόμα τσάρκα για να γελάσουμε, κατεβαίνουν όλα τα χωριά με δέκα κιλά χρυσάφι στον λαιμό και κάθονται στα αμίλητοι στα κιριλοκαφέ με ένα αφασικό χαμόγελο στα χείλη. Αυτό δεν είναι δικό μας φαινόμενο μάγκα, είναι ελληνικό φαινόμενο, γενικότερο.
      Είπες ότι το 50% βγάζει βασίλη-παναγιώτη. Ξέχασες όμως και το άλλο μισό που δεν θέλει να τους βγάλει.
      Τέλος πάντων. Γνώμη μου είναι ότι όταν κάτι το αγαπάς κάθεσαι εκεί να το κάνεις καλύτερο, δεν φεύγεις και όποτε γουστάρεις έρχεσαι για τα καλά του.
      Η θεωρία μου είναι, λέω και πάλι, ότι τα σκατά μας τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Ας αρχίσουμε, εμείς τουλάχιστον που είμαστε ακόμα νέοι και έχουμε όρεξη, σιγά σιγά το καθάρισμα.
      itelli said...
      Αμα το κάνουμε "Η Θεσ/νίκη είναι των άκρων", βολεύει;
      astrap said...
      Εγω παλι ακουω σκυλαδικα απο τοτε που γεννηθηκα..οποτε εισαι πιο τυχερος..και εισαι απο τους λιγους..το οποιο ειναι και το λογικο.Εγω ροκ πρωτοακουσα στα 13.
      Οσο για τα τζανκια ουτε εμενα με ενοχλησαν και ουτε κανεναν γενικοτερα,αντιθετως ειναι απο τα καλυτερα αξιοθεατα της Ναυαρινου.
      Απο κει και περα, αν υπαρχουν πολλα κακα που συμβαινουν γενικοτερα σε ολη την Ελλαδα,λογικο ειναι.Εγω για την Θεσσαλονικη μιλαω,δεν μπορω να μιλησω για το τι γινεται στα Γρεβενα.
      Οσο για το 50% που δεν ψηφιζει Παπαγεωγργο,το 30% ψηφιζει Αραπογλου(Θεσσαλονικη-φασιον) και μενει ενα 20% που απο αυτους ουτε οι μισοι δεν καταλαβαν αν ψηφισαν.
      Μακαρι να μπορουσα να μεινω να βοηθησω να γινουν τα πραγματα καλυτερα,αλλα δεν ειναι τοσο ευκολα ουτε για μενα.Προσπαθησα οσο προσπαθησα,χαιρι δεν ειδα,την κανω και βλεπουμε..Αν δεν μπορεις να επιζησεις εσυ ο ιδιος,δεν μπορεις να βοηθησεις καμια πολη.Κι οσοι μενουν,μενουν γιατι δεν μπορουν να φυγουν.
      Τελος,ολα αυτα που εγραψα στην ουσια ειναι ο αποηχος των συζητησεων με τους φιλους που μενουν εκει.Οταν καποιος ειναι αποστασιοποιημενος απο κατι δεν μπορει να νιωσει τον παλμο,απλα τον καταγραφει...
      Ολα αυτα που εγραψα ειναι μια ακραια προσεγγιση των πραγματων χωρις να σημαινει ομως οτι δεν ειναι αληθεια.Υπαρχει αγανακτηση και ο κοσμος εχει μπουχτισει λιγο αλλα σιγουρα υπαρχουν και τα καλα.
      Και πραγματικα θαυμαζω ανθρωπους σαν τον στομαχη που μενει στην Θεσσαλονικη και βλεπει τα πραγματα τοσο ωραια και αισιοδοξα.Μακαρι να μπορουσαμε να μεινουμε κ εμεις μαζι σου να βοηθησουμε στο καθαρισμα...
      kafouroutsos said...
      @ astrapogiannos Auto eleipe na miliseis kai gia ta grevena, na katevoun oi oresivioi kai na se varane apo hilies meries
      astrap said...
      Οχι μην ανησυχεις.εχω μαθει οτι εκει στα Γρεβενα εχουν δει ολοι τους 300 απο 1500 φορες και ειναι ετοιμοι ανα πασα στιγμη...
      Aurellia said...
      Τελικά καλά έκανες και έφυγες απο τη Θεσσαλονίκη και ζεις κάπου αλλού.
      Μαλλον δε σε σήκωνε και δεν την σηκωνες!

      Πολλά φιλιά σε όλους και στην όμορφη ανθρώπινη Θεσσαλονίκη !
      Μαράκι said...
      Την Θεσσαλονίκη την ερωτεύεσαι χωρίς λόγο οσα στραβά κι αν έχει είναι θέμα χημείας....βλέπω απο τον περιφερειακό το βράδυ τη Θάλασσα, τα φωτάκια και λατρεύω ακόμα και το τσιμέντο που υπάρχει τριγύρω δεν μπορώ να το πώ για καμιά πολη αυτό ακόμα και οταν χαζέυω την ακρόπολη το βράδυ δεν συγκινούμε γιατι χαζέυω απο κάτω τα σπίτια και αυτό το τσιμέντο δεν μπορώ να το αγαπήσω...δεν είναι δικό μου.

      Θα έφευγα (θα φύγω ) απο την Σαλλονίκη μου επειδή διαλέγω να πάω εκει που είναι η καρδιά μου αλλά θα την κουβαλάω μαζί μου οπως ακριβώς ο καθένας που φεύγει απο την πόλη του όποια κι αν είναι αυτή.

      Παντώς αυτό με τις 2 μαφιές-πολιτικούς της Θεσσαλονίκης πολλοί την έχουμε την απορία πως βγαίνουν κάθε φορά....ααα και απο την αλλη τετραετία ο Ψωμιάδης υποψήφιος δήμαρχος...λέτε να ανταλλάξουν θέσεις?

    Post a Comment