Πολλές ρακές για το blogme

Το μεσημεράκι του Σαββάτου μαζευτήκαμε στο ουζερί Μυρσίνη για να συζητήσουμε σχετικά με την υπόθεση του Αντώνη Τσιπρόπουλου και τη μήνυση εναντίον του. Το κάλεσμα είχε γίνει από τον άμμος και τον Πάνο Ζέρβα, με τη διάθεση όμως να συντονίσουμε μια συζήτηση μεταξύ ίσων. Σε αυτήν συμμετείχαν οι μπλόγκερ nosyparker, magica, gazakas, όνειρος, άργος, τσαλίμι, και φυσικά άμμος και Πάνος, αλλά και οι περσόνες ασμοδαίος, νοσφεράτος και βιογιάννης. Φάγαμε καλά, ήπιαμε καλά και προσπαθήσαμε να καταληξουμε σε κάποια κοινά συμπεράσματα.

Οφείλω να σημειώσω ότι η συζήτηση έγινε με εξαιρετικά πολιτισμένους όρους και οι όποιες διαφωνίες δεν μας μπλόκαραν, αλλά μας προχώρησαν παραπέρα.Πολύ σύντομα θα αναρτηθεί ένα κοινό κείμενο, με σκοπό να ανοίξει μια συζητηση ευρύτερα στην μπλογκόσφαιρα και άλλες ηλεκτρονικές κοινότητες. Προς το παρόν, καλό είναι να σημειωθούν τα εξής, ως μια πρώτη περίληψη της συζήτησης:

- Το ζήτημα των Funel και των ορίων της σάτιρας γενικότερα, αποφασίσαμε ότι δε θα μας απασχολήσει. Δε σκοπεύουμε επίσης να κρίνουμε συνολικά τις απόψεις του Δημοσθένη Λιακόπουλου.
- Μας ενδιαφέρει άμεσα να υποστηρίξουμε το δικαίωμα στην παραπομπή και αναμετάδοση πληροφοριών και να αντιδράσουμε στην ποινικοποίησή τους. Το ζήτημα αυτό αφορά ευρύτερα την ελευθερία της έκφρασης, και οφείλει να απασχολήσει όλους/ες όσους/ες εκφραζόμαστε δημόσια.
- Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος έχει τη συμπαράστασή μας, προτού όμως να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη κίνηση αλληλεγγύης που θα συνδέεται άμεσα με την υπόθεσή του, οφείλουμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του.
- Η συγκεκριμένη ομάδα θα παραγάγει πολύ σύντομα ένα κείμενο με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, εντός και εκτός μπλογκόσφαιρας. Κάποιες άλλες δυνατότητες για κινητοποίηση συζητήθηκαν επίσης, αλλά θα διαμορφωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
- Μάλλον είναι αυτονόητο, αλλά να διευκρινίσουμε ότι δε μας ενδιαφέρει να αναλάβουμε εργολαβικά την ενημέρωση για την υπόθεση ως «πρωτοβουλία θεσσαλονικέων μπλόγκερ». Ήδη εξάλλου γίνεται μια σημαντική προσπάθεια μέσα από τη συλλογή υπογραφών, για την υποστήριξη του Αντώνη Τσιπρόπουλου.


* Σύνταξη κειμένου: άμμος

Posted by nosyparker 10:52 μ.μ.

2 Comments:

  1. kafouroutsos said...
    Ti tha ginei me aftin tin istoria pou mas ksekinise o dalaras me tis miniseis gamo to theo. Atoma pou an ipirhe politismiki astinomia eprepe na kremastoun minioun kosmo. Ti napo. EImai mesa gia kapoia kinisi diamartirias ellinon blogger eksoterikou alla me keimeno pou safos tha sholiasei kai ti mlkia ston egefalo merikon. To poli poli na fame kai mes kamia minisi
    kafouroutsos said...
    Otan enoo ksekinise o dalaras, enoo tin istoria pou molis mas enohlisei kati tsoup minisi

Post a Comment