Καφουρούτσος ή drummer?

Όταν σκέφτηκα να ανεβάσω το 2ο βιντεάκι, είχα στο μυαλό μου καζούρα για τον Καφού: ο χαμένος ξάδερφος του Καφού, ο Καφού με στολή ινκόγνιτο να ξετρελλαίνει τους Νεουορκέζους (γιατί στου Λονδίνου το μετρό σαφώς κ δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τις παραστάσεις του Καφού), κ λοιπά άλλα ανούσια κ ανόητα ευφυολογήματα.

Αλλά όταν τον έψαξα λίγο τον τύπο στο YouΤube, κατάλαβα ότι ήταν άστεγος, κ οτι λόγω των ικανοτήτων του κατάφερε (ίσως) να βελτιώσει - έστω κ στο ελάχιστο - την ποιότητα ζωής του.



Σίγουρα, η όλη ευκολία της διαχείρισης πολυμέσων σήμερα, παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της κοινωνικο-οικονομικής θέσης αυτού του ατόμου.Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό - βρήκα κ διάφορα σχόλια σύμφωνα με τα οποία ο τύπος απλά προσποιούνταν τον άστεγο, αλλα, όπως είπαμε, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι: αν κάποιος τύχαινε να πετύχει αυτόν τον άστεγο σε διάλλειμα, ή κατά την διάρκεια της παραδοσιακής, Χολιγουντιανής, άστεγης βόλτας στην οποία το καροτσάκι σέρνει κάμποσα συμπράγκαλα, θα ενδιαφερόταν να μάθει τι σόϊ ταλέντο μπορεί να είναι αυτός ο τύπος; Ποιές είναι οι καλές του πλευρές; Ή μήπως θα δεχτούμε την εικόνα ως αυτό που αυτή μας μεταφέρει - δηλ., το ότι είναι ένας άστεγος, χωρίς περισσότερες πληροφορίες για, π.χ., παρελθόν, γούστα, άρθρωση λόγου, ευφυϊας κλπ. Κ αν είναι όντως το δεύτερο, θα είναι λόγω εγωϊσμού, λόγω έλλειψης χρόνου ή λόγω αδιαφορίας; Το κάθε ένα απ'αυτά μοιάζει να είναι ξεχωριστό κομμάτι ενός ολόκληρου παζλ, κ μόνο αν τα κατανοήσουμε χώρια θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τέτοιες συμπεριφορές.

Όμως, γιατί να τις αλλάξουμε; ....

Γιατί να μην αντιστρέψουμε αυτήν την ερώτηση κ να αναρωτηθούμε γιατί είμαστε καχύποπτοι; Είναι μήπως γονιδιακό το θέμα, το ένστικτο της επιβίωσης που προφυλάσσει, ή είναι κοινωνικός μηχανησμός, κ ως τέτοιος μπορεί να χειραγωγηθεί κ να αλλάξει; Πάμπολλες φορές έχω πέσει έξω όταν σχηματίζω μια εικόνα για τον διπλανό μου (συνήθως περιμένοντας σε κάποιο αεροδρόμιο ή στο αεροπλάνο/τρένο). Αυτός που κάθεται δίπλα σου κ είναι φευγάτος, αυτός που βρωμάει σαν καγκουρό, ή αυτός που φέρνει του Κουασιμόδου με την καμπούρα, μπορεί στην ουσία να είναι πυρηνικός φυσικός, διευθυντής ορχήστρας, μηχανικός αυτοκινητοβιομηχανίας, ανταποκριτής-απεσταλμένος στην Ε.Σ.Σ.Δ, κ.ο.κ. Το θέμα μας λοιπόν είναι, πώς γίνεται αυτή η πλευρά της δημιουργίας, της ευφυίας, του ευ-, να γίνει πρωτεύον παράγων κοινωνικής αναγνώρισης -με την στενή έννοια του όρου, π.χ., όχι ανάδειξης του ατόμου μέσα από την κοινωνία, αλλά αναγνώρισής του μέσα σε αυτήν - αντί για την εμφάνισή μας ή τα στοιχεία εκείνα που μαρτυρούν την κοινωνική μας τάξη;

Posted by itelli 6:40 μ.μ.

8 Comments:

  1. μια αντανάκλαση said...
    Αυτά με το καγκουρό, τον Κουασιμόδο, την ΕΣΣΔ κλπ εδώ τα ξεφούρνισες. Η αγγλική βερσιόν είναι πιο φτωχή.
    Γιατί, μικρέ itelli;
    Εμπλουτίζεις τα κείμενα για τους ελληνόφωνους αναγνώστες σου επειδή είναι άλλη κοινωνία;
    Και πώς να ξέρουν οι αγγλόφωνοι ότι η δεύτερη εκδοχή της τούρτας έχει κι άλλα κερασάκια και ότι ο blogger έχει κι άλλα κρυφά ταλέντα;
    Τι γλωσσορατσισμός είναι αυτός;
    Ε;
    Εεεεεεεεε;
    itelli said...
    Απ'του Βερόπουλου γύρισες κ είσαι έτσι;

    Έλα μωρέ, 'ντάξει. Έχει δυο τρεις προτασούλες παραπάνω αλλά το νόημα είναι το ίδιο.
    Erwtas Stomaxhs said...
    kafou τον ήπιες!
    kafouroutsos said...
    Na enimeroso tous sinblogades oti i tehniki mou einai klasis anoteri tou simpathitikou kata ta alla maurouli. Parakalo o nahames na epivevaiosei tou logou to alithes
    kafouroutsos said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    nahames nakanamoko said...
    Επιβεβαιώνω τα παραπάνω που ανέφερε ο σύντροφος του rythm section kafou!

    απλά ο kafou παίζει κυρίως traditional grip
    απο τα Γρεβενά για...
    Πίκος Απίκος said...
    Τόσο καιρό δεν είχα προσέξει ότι έχεις και ελληνόφωνο μπλογκ. Καλά δεν έψαξα και εξονυχιστικά(δεν λατρεύεις αυτές τις πολυσύλλαβες λέξεις, ανατρίχιασα, τι μπαμπινιώτης και μαλ...ς) το αγγλόφωνο μπλογκ σου για να βρω κάποιο λινκ, αλλά απόψε κάτι από τύχη, κάτι η ζέστη κατέληξα εδώ.

    Α ναι παρεπιπτόντως είμαι ο Deadpoolite (σιγά μην γλίτωνες...)


    Για τα βίντεο έχω κάνει σχόλιο στο αγγλόφωνο μπλογκ. Αυτά τα όμορφα..τα λέμε!
    itelli said...
    Βασικά, δεν είναι δικό μου... Είναι συμμετοχικό. Απλά δεν έχω ελληνικό κ ας είναι καλά η Νόουζυ κ το αφεντικό που μού παραχώρησαν λίγο χώρο σαν μπλογκοάστεγος που είμαι σε αυτήν (ή μάλλον σ'εκείνην) τη χώρα.

Post a Comment