Πολιτικά τερτίπια

Κάποτε, όταν ακόμα πήγαινα φροντιστήριο για την δέσμη, σε κάποια συζήτηση για τα exit polls κ τη συνεισφορά τους στην όλη διαδικασία, ο καθηγητής ανέδειξε την διαβλητότητά τους αναρωτώμενος "φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν όλοι βγουν κ πουν ψέμματα για το τί ψήφισαν;"

Από τότε, μού έχει κολλήσει. Το σκέφτομαι κάθε φορά που διαβάζω για εκλογές, ή κάθε φορά που βλέπω μια δημοσκόπηση - πόσοι απ'αυτούς είπαν ψέμματα; Ε, λοιπόν, το σκέφτηκα κ το ξανασκέφτηκα. Δεν φαντάζεστε τι έχει να γίνει έτσι κ συνεννοημένα κάμποσοι απο μας την 16η Σεπτεμβρίου, μετά την ρίψη της ψήφου το παίξουμε κ μείς πολιτικοί κ πούμε άλλ'αντ'άλλων στους δημοσκόπους (όπως άλλωστε κάνουν κ οι προσφιλείς σε όλους μας πολιτικοί) ... Π.χ., ότι ρίξαμε ΚΚΕ. Γιατί ΚΚΕ, κ όχι Οικολόγους ή κάτι άλλο; Για πολλούς κ διάφορους λόγους. Κατ'αρχήν, όσο πιο μικρό το κόμμα, τόσο πιο γρήγορη η ανακάλυψη του "πειράματος". Κατα δεύτερον, με το ΚΚΕ ως κυβέρνηση, πάντα κατά τα exit poll, θα τρελαθεί η υφήλιος σε λέω!! Κ τέλος, επειδή με τόσο κόκκινο σ'αυτό το μπλογκ δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο...

Ξέρω ότι κάμποσοι εδώ μέσα θα προτιμούσαν να τους κοπεί το χέρι - μην αγχώνεστε. Έιπαμε, ψηφίζεις ό,τι θέλεις ή ο,τι σού είπαν, απλά λες οτι ψήφισες ΚΚΕ. Ξέρω επίσης άλλους τόσους που ούτως ή άλλως ΚΚΕ θα ψηφίσουν - εσείς, κ μόνον εσείς, μπορείτε να πείτε την αλήθεια. Λοιπόν....

:) :) :) :) :)

Κατ'αρχήν, ένα ολόκληρο έθνος θα χάσει προς στιγμήν τον ύπνο του, θα ξαναβρεί όμως το πάθος του για την πολιτική. Αν από τις 11 το βράδυ κ μετά αρχίζει να κοκκινίζει η Αττική ή η Θεσ/νίκη, σιγά μην σε πιάσει ύπνος... Δεν θα σ'αφήνουν οι σκέψεις για τις ουρές κ τα δελτία, χώρια που θα πρέπει ξανά-μανά να μάθεις να υπολογίζεις σε δραχμές. Επίσης, όσοι ψήφισαν ΚΚΕ, σιγά μην κοιμηθούν κ εκείνοι... Γι'αυτούς είναι η Δευτέρα Παρουσία, η ανάσταση κ το βάπτισμα του έθνους που τους κάνει να φωνάζουν "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!" υπό τη συνοδεία του ύμνου της Διεθνούς. Τέλος, όσοι έχουν ψυλλιαστεί ότι κάτι μπορεί να παίζει εδω πέρα αλλά δεν είναι κ σίγουροι γιατί... "κάφροι είμαστε, ποτέ δεν ξες", αποκλείεται να πάνε για ύπνο κ να χάσουν το τηλεοπτικό πανηγύρι.

Τα καρδιακά επίσης θα έχουν την τιμητική τους. Όχι τόσο αυτοί που πλέον είναι ασυγκίνητοι κ απαθείς (κ είναι πολλοί) αλλά από αυτούς που έχουν ιδιοτελή συμφέροντα (οικογενειακά, ιστορικά, αφηγηματικά, διορισιακά, γειτονικά) στο να βγει, ή να μη βγει το ΚΚΕ. Επίσης, το πιο σημαντικό, νομίζω ότι ο ψηλός με τη μαύρη ρόμπα θα βγει χαλαρά για μια βόλτα στη Βουλή, παίρνοντας μαζί του σημαντική μερίδα εθνοπατέρων.

Και αν νομίζετε ότι κάπου εδώ τελειώσαμε, κάνετε λάθος. Διότι, φαντάσου πόσοι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα χρειαστεί να ξυπνήσουν χαράματα όταν η Ελλάδα θα κοκκινίζει... Φαντάσου, την ίδια ώρα που στην Ουάσινγκτον θα είναι lunch time, ο Μπους να αυτο-τραυματίζεται στο άκουσμα της είδησης με κανένα μαχαιροπήρουνο ή, καλύτερα, με κάνα πρέτσελ. Φαντάσου την Ελλάδα, την μικρή κ ταπεινή αυτή χώρα, να γίνεται ξανά διεθνές πρωτοσέλιδο αφήνοντας άναυδους δισεκατομμύρια κόσμου!!

Κ τώρα πάμε στο καλύτερο: Σιγά-σιγά φυσικά, η όλη πονηριά θα αποκαλυφθεί όταν θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται τα επίσημα αποτελέσματα. Τα οποία θα είναι νωρίς το πρωί... Μέχρι τότε όμως μπορεί να γίνει πολλή (κ πολύ) ζημιά, όπως τα προαναφερθέντα σενάρια. Ο αντίκτυπος όμως θα είναι εξίσου δισδιάστατος: εσωτερικά, μπορεί να γλυτώσεις την δουλειά τη Δευτέρα λόγω εθνικής εξαντλήσεως. Άμα είναι όλοι κομμάτια, ποιος θα πάει στη δουλειά; Άσε που άμα δεν ξέρεις ποιος σε κυβερνάει, τι δουλειά να κάνεις; Στο εξωτερικό όμως, εκεί είναι που θα τρελαθεί κόσμος. Όταν αποκαλυφθεί ότι η όλη φάση ήταν προσχεδιασμένη, είτε για χαβαλέ, είτε ως εκδίκηση/προειδοποίηση πολιτών κατά πολιτικών, το εθνικό κασέ της κουλτούρας μας πιστεύω θα προσελκύσει πολύ κόσμο. ...

Αυτά είχα να δηλώσω. Δεν χρειάζεται οργάνωση. Καλή διάθεση θέλει κ υπομονή μέχρι τη δύση του ήλιου... Μετά, αρχίζει το γλέντι, from dusk till dawn... :)

Καλή μας φώτιση.

Posted by itelli 4:16 μ.μ.

6 Comments:

  1. Leigh-Cheri said...
    Να σου πω, φίλε itelli, εγώ θα προτιμήσω να δω τα επίσημα αποτελέσματα την επόμενη μέρα μια και καλή. Κι όσο για τα exit poll τα έχω γραμμένα. Σιγά μην χάνω το χρόνο μου να παρακολουθώ αυτά. Έχω πολλά και πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω. Το αποτέλεσμα μόνο μ` ενδιαφέρει κι αυτό θα περιμένω.
    Ωστόσο, διακρίνω και μία υποψία "τρόμου" στο (απίθανο) ενδεχόμενο να βγει το ΚΚΕ:"Αν από τις 11 το βράδυ αρχίσει να κοκκινίζει...σιγά μην σε πιάσει ύπνος..." Εμένα προσωπικά δεν με πιάνει ύπνος ούτε τόσα χρόνια που κυβερνούν οι άλλοι δύο. Δηλαδή, αν βγει κάποιος άλλος -οποιοσδήποτε άλλος- θα είμαι πιο άνεργη; Μπα! Εγώ πάντως τρομάζω περισσότερο μ` αυτούς!

    Σου προτείνω όμως ένα βιβλίο που κάνει μια υπόθεση περίπου σαν τη δική σου και είναι υπέροχο! Ζοζέ Σαραμάγκου, "Περί Φωτίσεως" Διάβασέ το και θα με θυμηθείς.
    Ανώνυμος said...
    εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο...

    να πούμε στο exit poll τι ΘΑ ψηφίζαμε
    αλλά να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ όλοι ΚΚΕ.

    και να δούμε μετά τα αποτελέσματα...
    itelli said...
    leighcheri Σορρυ δεν είχα σκοπό να θίξω κομματικά πιστεύω. Δεν υπάρχει τρόμος για το αν θα βγει το ΚΚΕ, επειδή όπως είπες, έχουμε συνηθίσει πλέον. Δεν είναι επειδή θα φοράμε όλοι τα ίδια ρούχα ή θα κοινωνικοποιούμαστε μόνον στις ουρές για τρόφιμα κ βενζίνη, ή στις εκδηλώσεις του κόμματος :) Αυτά είναι χαριτολογίες.

    xkont Ό,τι κ να πω, λίγο θα'ναι. Έδωσες τα φώτα σου πάλι... :)
    Leigh-Cheri said...
    Όχι. Δεν εννοούσα ότι έθιξες κομματικά πιστεύω. Απλά, ήθελα να πω ότι δεν με τρομάζει το ενδεχόμενο να βγει κάποιος άλλος περισσότερο απ` όσο με τρομάζει αυτό που ζω τώρα. Η ανεργία, η ανασφάλεια, το ότι δεν πρόκειται να έχουμε καν σύνταξη... Εσένα δεν σε τρομάζουν όλ` αυτά;
    itelli said...
    Αμέ. Κ το καλύτερο ξερεις ποιο ειναι; Ότι δεν ζω καν εκεί (ελλάδα), άσχετα αν αυτά που με τρομάζουν είναι τα ίδια κ εδώ ;) Αλλά αυτό ίσως να έιναι άλλο ποστ, κ όχι επί του παρόντος.

    Πάντως, πολύ θα γούσταρα να κάθομαι το βράδυ να βλέπω αποτελέσματα κ να βλέπω τους εξιτπόλλερς να τραβαν τα μαλλιά τους κ τον Χ''Νικολάου (ή όποιον άλλον έχουν) να μπερδεύει τα λόγια του...
    guerrero7,62 said...
    KKE;
    Κατσε να κατεβασω τα τανκς.
    Με φαινετε παλι κρουαζιερες στα νησια θελετε παλιοκουμμουνια :ΡΡΡΡ

Post a Comment