Φαγώθ'κατε


Πώς μας αρέσουν τα είδωλα σ'αυτόν τον τόπο ρε γαμώτο. Τελείωσε ο Ζαγοράκης την καριέρα του και πλακωθήκαμε όλοι να τρέξουμε να αποχαιρετήσουμε με κλαψιάρικους τίτλους όπως: "Το αντίο του αρχηγού, Αντίο αρχηγέ, Μεγάλο αντίο στον Τεό, κλπ κλπ".

Διορθώστε με, αλλά γιατί τόσο κόψιμο επειδή ένας ποδοσφαιριστής σταματάει την καριέρα του; Επειδή ήταν αρχηγός στην μεγάλη κωλοφαρδία που είχαμε να πάρουμε το euro; Εντάξει, δε λέω παιχταράς ο Τεό, βγήκε καλύτερος παίχτης του euro 2004, υπήρξε μεγάλος μπήχτης (ξεχείλιζε η τεστοστερόνη στα ντόπινγκ τεστ), πήρε και τη Λίλη και της έκρυψε τον ήλιο (ξέρεις κομμένα όλα, ούτε modelling, ούτε pictorials, σπίτι και μαγείρεμα κι όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό θα κοιτάς το πιάτο). Αλλά όταν στη βράβευση τον ανέβασαν να πει δυο κουβέντες και ο τυπάς που ήταν στο βήμα κάτι τον ρώτησε στα Αγγλικά συνέβη το εξής:

Ο Τεό κομπιάζει, καθυστερεί να απαντήσει και τελικά γυρνάει στο διπλανό του και ρωτάει:

"Τι είπε;"

Δεν ξέρω για σας, αλλά προσωπικά λιγότερο ντράπηκα για την 4άρα από τους Τούρκους στο Καραισκάκη. Και βλέπεις ένα σωρό παιχταράδες Ευρωπαίους να μιλάνε κανα δυο γλώσσες και εμείς με Τεο (που 'χει κανει και στη Leicester αν δεν απατώμαι) να μην καταλαβαίνει Χριστό αγγλικά λες και ήρθε μεταγραφή από τους Antarctica Icebergs.

Φτιάξαμε έναν ΑΚΟΜΗ Μαζεστίξ (γιατί έχουμε κι άλλους) πάνω σε μια ασπίδα που την κρατούσε ένα έθνος ολόκληρο. Επειδή έπαιζε καλη μπάλα και η δουλειά του ήταν να προσφέρει θέαμα και επειδή αυτή τη δουλειά την έκανε πολύ καλά, τραβιόμαστε κάτι εκατομμύρια άνθρωποι και προσκυνάμε προσωπικότητες που ακόμη κι αν δε γεννιόντουσαν ποτέ, ακόμη κι αν δεν υπήρχαν στο χώρο τους, η ζωή μας κι η καθημερινότητά μας δε θα άλλαζε και ιδιαίτερα.

Σύμφωνοι, όταν πήραμε το euro για καιρό είχαμε κάτι περίεργα χαμόγελα, ο τόπος έμοιαζε να πηγαίνει καλύτερα, έφυγαν αρκετά κιλά εθνικού κόμπλεξ από πάνω μας για κάποιο διάστημα. Ακόμα και γω που ζούσα σε μια σχέση εκρηκτική βρέθηκα σε μια ισορροπία, χωρίς καβγάδες με την κοπέλα μου, σε ήρεμες διακοπές κλπ κλπ. Ε και; Σε λίγες βδομάδες όλα ήταν τα ίδια και τα ίδια.

Έπιασα το Ζαγό γιατί είναι των ημερών. Έχουμε γενικά πολλούς αρχηγούς στην πιάτσα. Κι η πλάκα είναι ότι οι πιο πολλοί εξείχτηκαν σε χώρους που στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν και τίποτα σοβαρό. Και μετά πιάσαν να ασχοληθούν και μ' άλλα.

Ο σαχλαμάρας Greg Αρναούτογλου έχει γίνει ο πιο hot γαμπρός της επικρατείας και τρελαίνονται οι συνταξιούχες για το ποιά θα τον ήθελε πιο πολύ για γαμπρό της. Ο Ρέμος που έκοβε κρέατα στο Λαγκαδά με το ψαλίδι έγινε πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ηρακλής, επειδή έχει καλή φωνή και τραγούδια που κάνει τις γυναίκες να σπαρταρούν από συγκίνηση. Ο Ψωμιάδης, πού ούτε καν καλή φωνή δεν έχει (το ξέρω γιατί έχω παίξει μαζί του και το φάλτσο που έτρωγα στο μόνιτόρ μου δε λέγεται), έγινε τοπικός άρχοντας και πάει σε διεθνείς συναντήσεις και δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν (εκτός κι αν οι οι υπόλοιποι μάθουν Ελληνικά ή ποντιακά).

Για να μην αρχίσω και για τους σταρς που θα μπουν τώρα στα διάφορα ψηφοδέλτια και θα εκλεγούν κιόλας επειδή είναι απλά γνωστοί χωρίς να κάτσει ο ψηφοφόρος τους να σκεφτεί για ποιό λόγο θα τους ψηφίσει.

Δε θέλω να είμαι απόλυτος, μπορεί πράγματι κάποιοι από αυτούς να πάνε καλά στις καινούριες τους θέσεις, αλλά πολλές οι περιπτώσεις ρε γαμώτο και κάτι δε μου κολλάει καλά.

Posted by nahames nakanamoko 12:21 μ.μ.

7 Comments:

  1. guerrero7,62 said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    guerrero7,62 said...
    Σαν αρρωστος ΠΑΟΚτσης επρεπε να αρχισω ανταρτικο με τα γραφομενα σου.Δεν εχεις κ'αδικο ομως τα ινδαλματα παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν,το αν ειναι απλως τυποι που απλως κλωτσανε καλα μια μπαλλα,ή ηθοποιοι με γυμνασμενους κοιλιακους ή μεγαλα βυζια ειναι αλλο θεμα.Το οτι οι μεγαλοι ποδοσφαιριστες,αθλητες γενικοτερα ειναι παγκοσμια ειδωλα ειναι ισως ενδεικτικο.
    Δεν ξερω αλλα χαρηκα υπερβολικα πολυ οταν πηραμε το euro2004,χαιρομαι και φτιαχνει η διαθεση μου καθε φορα που παει καλα ο ΠΑΟΚ.Ξερω τι νιωθω,δεν θα κατσω να το αναλυσω και να αισθανθω τυψεις επειδη νιωθω χαρα για την ομαδα μου.Επισης οτι υπερβολη εγινε λογω eυro ηταν δικαιολογημενη,απο καρπαζοεισπρακτορες του ποδοσφαιρου γιναμε θεοι για μια μερα(και μετα ξανα καρπαζοεισπρακτορες)
    Απο την αλλη μην ξεχναμε οτι ο Ζαγορακης μας ειχε αφησει καποτε για την ΑΕΚ,οπως πολλοι αλλοι που γυρισαν πισω σαν ασωτοι υιοι μετα την θητεια τους στους 'μεγαλους'-μη χεσω της αθηνας.
    Το οτι πηρε την ομαδα στις πλατες του διοικητικα λεει πολλα για εμας τα μπαοκια,οσο και σε αφηνει αδιαφορο.
    Το ποδοσφαιρο δεν ειναι κατα τη γνωμη σου σοβαρος χωρος.Οντως δεν προσφερει τιποτα....δεν αναβαθμιζει την οικονομια,δεν προαγει τον πολιτισμο,δεν θεραπευει ανιατες ασθενειες,δεν τερματιζει πολεμους(αν και το 82 στο Λιβανο οι εχθροπραξιες σταματουσαν κατα την διαρκεια των παιχνιδιων του Μουντιαλ στη Ισπανια) αλλα γιατι το λατρευει ο κοσμος σε ολα και μηκη και πλατη του πλανητη;,Ισως οχι τοσο στις ΗΠΑ αλλα δεν τι γινεται εκει σε ντερμπυ του Aμερικανικου football,baseball ή στο NBA.
    Και τελος βρες μου μια χωρα στο κοσμο οπου μετα την κατακτηση ενος ποδοσφαιρικου τροπαιου ο κοσμος θα κλεισει αδιαφορος την τηλεοραση και θα ασχοληθει με τα σοβαρα προβληματα.....
    Υ.Γ1 Καλα ο Ζαγορακης δεν ξερει να μιλησει αγγλικα,so what;
    ΥΓ2 Τον Ρεμο τον σιχαινομαι οπως και καθε σκυλλα μπουζουκοτραγουδιστη του πρωκτου,αλλα επειδη εκοβε κρεατα με ψαλιδια σημαινει οτι δεν μπορει να ανελθει κοινωνικα;
    ΥΓ 3 Ο Αρναουτογλου ειναι γελοιος,τελεια και παυλα,για ενα καλο θεαμα επρεπε και αυτος και η χοντρελα που προοριζεται για γυναικα του να καουν δημοσιως στη αριστοτελους
    ΥΓ 4 Ο Ψωμιαδης να γινει bbq στα αποκαιδια των Αρναουτογλου-Θρασκια
    nahames nakanamoko said...
    Κοίτα κι εγώ ΠΑΟΚ είμαι, αλλά την ώρα που έγραφα είπα να βγάλω λίγο τον ΠΑΟΚ από πάνω μου γιατί για μας ο Ζαγό είναι κάτι διαφορετικό από ότι για όλους τους άλλους, έχουμε άλλη σχέση μαζί του. Ηθελα να το δω περισσότερο σαν μια κοινωνική πραγματικότητα.

    Επίσης όσον αφορά το Ρέμο:βεβαίως και μπορεί να ανέλθει κοινωνικά,το έχει κάνει πολλά χρόνια τώρα,γώ διαφώνησα με τα πόστα που πιάνουν όσοι ανέρχονται κοινωνικά.Στον Ελληνικό ντουνιά όποιος ανέλθει κοινωνικά πάει και ασχολείται με όλα και γίνεται ειδικός σε όλα.Μπορεί να γίνει ο Ρέμος υπουργός πολιτισμού;Ξέρει από υις υπόλοιπες τέχνες περαν του λαικού τραγουδιού;

    Όμοια και με το προεδριλίκι του "γηραιου"
    Τι ξέρει ρε γαμώτο ο Ρέμος από διοίκηση ΠΑΕ; Νταξ ο Ζαγο,εντάξει κι Ντεμης, μέσα στις ΠΑΕ τόσα χρόνια μεγάλωσαν, αλλά ο Ρέμος έγινε πρόεδρος επειδή είναι κόκκαλο Ηρακλής και έχει λεφτά και είναι ποπ είδωλο.Οι επιχειρηματίες (βγάζω έξω τα λαμόγια, μιλάω για τους λίγους σοβαρούς) τουλάχιστο, έχουν βγάλει κάποια λεφτά διοικώντας, κάνοντας εμπόριο, παζάρια,περιμένοντας την αγορά την κατάλληλη ώρα,ΞΕΡΟΥΝ πάνω κάτω δηλαδή και απο διαχείρηση και απο μπίζνες.Ο Ρέμος όσα φράγκα έβγαλε τα έβγαλε τραγουδώντας και έχοντας τα μανατζέρια να του κανονίζουν τα υπόλοιπα.

    Ας δούμε βέβαια τι θα κάνει,μακάρι να τον εξυγιάνει τον Ηρακλή, αλλά θα είναι και πάλι μια ευτυχής εξαίρεση.
    charlie alexandra said...
    aderfia mpaokia,
    ksekollate. eimaste aplos kseftilismeni xora kapou anamesa stin eidololatreia pason ton teleftaion tipon kai stin proskairi anakoufisi tis kolofardis epitixias. eidika emeis oi thessalonikeis ta xoume faei ligo. deite to makroskopika... sto kato kato oute 100 xronia aneksartisias den exoume kleisei... ki isos oriaka 40 dimokratikis efstathias... pou o mesaionas ki anagennisi? ta protipa? oi arxes? i aisthitiki pano apo xrima...? λάικες teleftaies exoume ginei...ipomoni kai epimoni.. tha strosei to prama. aaaaaaaaaaaaide mpaokara
    Dr_MAD said...
    Αγαπητοί συμπολίτες και συμΠΑΟΚια το έχετε πάρει πρέφα ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε όλοι μας καταλήξει να πιστεύουμε ότι η ομάδα μας δεν πρόκειται με τίποτα να πάει μπροστά? Κι ας υπερασπιζόμαστε με σθένος την ΠΑΟΚάρα μας, κι ας μη χωνεύουμε ποτέ όσους δηλώνουν γαύροι και σκουλήκια, και ας τρέχουμε στα γήπεδα μπας και δούμε το σύλλογό μας να κυλάει προς Ευρώπη, και ας δασκαλεύουμε στα παιδιά μας να εντάξουν σα 1 απ'τις πρώτες τους λέξεις τον ΠΑΟΚ... Κι όπως είπε ο Πανούσης (μτφ): "Πρέπει νά' σαι μεγάλη λέρα, για να κυβερνάς γαλέρα".

    PS: Το Ζαγο στο Επικρατείας ο Κωστάκης τι τον ήθελε? Πασαρέλα ρε πούστη μου... Καλύτερα να ήμουν Πειραιά και να ψήφιζα Βάνα Μπάρμπα
    Ανώνυμος said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Ανώνυμος said...
    Εγώ δεν μπορώ να πώ αγαπητά Συμπαόκια μου γιατί δεν είμαι ΠΑΟΚ. Μένω Αθήνα με καταγωγή απο Μακεδονία(η μητέρα μου γεννήθηκε σε ένα χωριό έξω απο τις Σέρρες και οι δικοί της μένουνε Θεσσαλονίκη και ο πατέρας μου είναι απο ένα χωριό έξω απο την Αρχαία Ολυμπία).
    Εχεις δίκιο σε αυτά που λές για το τι είναι ο καθένας και τι πραγματικά έχει κάνει.
    Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την έκφραση οι "φελλοί επιπλέουν" αλλά δυστυχώς γίνεται και αυτό.
    Ο Ζαγοράκης δεν ξέρω αν ήταν παιχταράς ή όχι αλλά βοήθησε στο πάρουμε το ΕΥΡΟ το 2004.
    Δυστυχώς απο τους Ελληνες ποδοσφαιριστές λίγοι είναι αυτοί που έχουνε ένα επίπεδο και μπορούν να σταθούν.Με τόσα χρήματα που έχουν να μην ξέρουν να μιλήσουν μια ξένη γλώσσα!Ειναι καταντια για μενα αυτό.
    Τώρα για τον Ρέμο τι να πει κανείς. Ακούγονται τόσα και λέγονται τόσα που δεν μπαίνω στον κόπο καν να τον σχολιάσω. Ο Ρέμος προωθείται απο συγκεκριμένα κυκλώματα και αυτό είναι όλο.
    Ο Ψωμιάδης μου θυμίζει Γιαννόπουλο επι ΠΑΣΟΚ.Γραφικός και τίποτα άλλο.Δεν είναι πολιτικός.
    Με αυτό που κάνει πουλάει και για αυτό φέρεται έτσι.
    Για τον Γρηγόρη νομίζω οτί ανήκει στην κατηγορία Ρέμου! Δεν σχολιάζω.
    Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη επειδή έχω ζήσει σε αυτή την πολη εχει πιο αξιόλογα ατομα να δείξει και οπως το εχει κανει.Η Χατζηβασιλείου η δημοσιογράφος του Αlpha για παράδειγμα.
    Τα ιδια και στην Αθήνα! Δεν βλέπεται τι σαβούρα έχουμε! Ποιον να πιάσεις ποιον να αφήσεις!!!!
    Δεν θυμάστε την Ρούλα Κορομηλά ή την Μενεγάκη που δεν ξέρουν μια ξένη γλώσσα!
    Και εγώ θεωρώ οτι τα άτομα που ανέφερες ειναι υπερεκτιμημένα!
    Για τον Ζαγοράκη όχι τόσο γιατί προσέφερε κάτι στην Ελλάδα.
    Καλό είναι με τέτοια άτομα να μην ασχολήσε.
    Να θυμάσαι αυτό που είπα στην αρχή ότι στην θάλασσα οι ¨φελλοί επιπλέουν και ότι ο χρυσός πάει στον πάτο"
    Σημασία έχει εμείς τι είμαστε και τι κάνουμε!

    5 Σεπτέμβριος 2007 9:14 πμ

Post a Comment