Είστε Λεβέντες Ούλοι σας

Πολιτικό ντιμπέϊτ, σού λέει. Δεκτόν κ θεμιτόν. Ήταν όμως πολιτικό ή μήπως ήταν καλλιτεχνικό; Ας τα πάρουμε με τη σειρά - ή μάλλον αντίστροφα, έτσι όπως το έκλεισαν.

Παπαθεμελής:
Κάποιοι, λέει, προσπαθούν να αποδομήσουν την εθνική ταυτότητα. Δέχομαι την κριτική του όσον αφορά το παράδειγμα του βιβλίου της ΣΤ'. Μού την δίνεις όμως κύριε Στέλιο όταν μού το παίζεις άγιος, προστάτης της Ελληνικής-από-αμνημονεύτων-χρόνων ταυτότητας. Ποια είναι αυτή η ενιαία ταυτότητά μας; Η ορθοδοξία; Το σουβλάκι (καλαμάκι για όσουα Αθηναίους έτυχε κ διαβάζουν); Το ζεμπέκικο; Τι ακριβώς; Πότε ακριβώς ήμασταν ένα κ το αυτό; Όταν η Αθήνα φαγωνόταν με την Σπάρτη; Όταν οι ρουφιάνοι έκαναν κουμάντο την επανάσταση για ίδιον κέρδος στέλνοντας στην πυρά κ στον θάνατο αυτούς που είδαν την επανάσταση ως κάτι πιο κοινωφελές; Όταν με το τέλος του 2ου ΠΠ, πάλι, αναδυθήκαμε σε έναν εθνικό αγώνα τού πόσες ζωές της αντίπαλης όχθης θα καταφέρουμε να ξηλώσουμε; Όταν, για να το φέρουμε στο θέμα σας, ο παππούς μου, ναι μεν δεν στριμώχτηκε στην Σμύρνη, αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να έρθει στην πατρίδα του γιατί ο βασιλιάς τού ζητούσε διαβατήριο;;; Όταν σκοτώναμε τον Βενιζέλο; Όταν με το τέλος της δικτατορίας κάναμε χρόνια ολόκληρα για να ξεπεράσουμε τον διαχωρισμό χουντικοί/κομμουνιστές;;; Πότε κε Στέλιο ήμασταν ένα κ το αυτό σαν έθνος; Πότε είχαμε ομότιμη εθνική ταυτότητα με ιστορική κ διαχρονική συνέχεια;;;; Μόνο από μαλάκες ψηφίζεσαι;;; Ή μήπως είσαι του δόγματος "ο,τι θυμάμαι χαίρομαι";;;

Καρατζαφέρης:
Δυσκολεύομαι να πω ότι στα περισσότερα απ'όσα είπες είχες άδικο. Ζορίζομαι ρε γαμώτη, πώς το λένε...; Όταν όμως, κε Στρατηλάτη μου, μού μιλάς για το παιδί της Κας Μαρίτσας από τις Σέρρες (τας Σέρρας, για να μην τσατιστεί κ ο Κος Παπαθεμελής) - κ καλά κάνεις κ το χρησιμοποιείς ως παράδειγμα - αλλά ξεχνάς βολικότατα να αναφερθείς στα ζώα που κυκλοφορούν στο κόμμα σου κ οι οποίοι όχι απλά δεν βλέπουν τα συγκεκριμένα άτομα ως ασθενής αλλά ως πρωτογενή αιτία κατήφορου της κοινωνίας, κ με κάνεις να νομίζω ότι θα φυτέψεις μια σφαίρα στο κούτελο όλων τους, για να ξεμπερδεύεις μαζί τους, πώς λοιπόν θέλεις να πιστέψω ότι αυτά που λές τα πιστεύεις κ δεν είσαι απλά ένας ακόμη πολιτικάντης που, αν κ καταφέρεσαι με μένος κατά του δικομματισμού, κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτούς που μεγάλωσαν με "νταντάδες, γαλλικά κ πιάνο"; Πώς θέλεις να σε πιστέψω όταν μού λες πως δεν χρειάζεται να συνεργαστείς με κανέναν τους, απλά να μπεις στη Βουλή για να φέρεις την αλλαγή, αλλά την ίδια στιγμή επικαλείσαι τον Π. Μπακογιάννη κ την φράση "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" τρέμοντας μην τυχόν κ μουλαρώσει ολάκερη η ΝΔ εναντίον σου, κ όχι μόνον ο Κωστάκης; Πώς, εν τέλει, μπορείς να μού αποδείξεις ότι όταν θα μπείτε στη Βουλή (που θα μπείτε, είμαι σίγουρος, με τέτοιο λαϊκίστικο λόγο) κ στο τσάμικο που θα χορεύουν όλα τα στελέχη σου, τα μισά δεν θα τραγουδούν "Γεια σου Γιώργη Παπαδόπουλε" οι άλλοι μισοί θα βροντοφωνάζουν "ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΓΛΕΕΕΕΕΕΝΤΙΙΙΙΙΙΙΙ" ; Όχι, πες...

Αλαβάνος:
Δύο λέξεις μόνον. "Κρίμα ρε"

Παπαρήγα:
Δυστυχώς, τελευταία, η ποσότητα φαιάς ουσίας που διαθέτω έχει μειωθεί δραστικά. Προσπαθώντας Αλέκα μου να σε παρακαλουθήσω, έχασα κ τα αυγά κ τα πασχάλια, κ είμαι εντελώς ζαβλακωμένος. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται να συμβαδίζει ο αγώνας κατά της ελεύθερης αγοράς, της ιδιωτικοποίησης, της εκδούλευσης της κοινωνίας, με την δημόσια παραδοχή ενός ανωτάτου στελέχους του ΚΚΕ όπως εσύ, ότι η ιδιωτική παιδεία μπορεί να είναι κάτι κακό, αλλά εφόσον υπάρχει ας το εκμεταλλευτούμε. ΤΟ βλέπεις κ εσύ, Αλέκα μου, ότι δομικά κ ψηφοθηρικά δεν διαφέρεις κ πολύ από τον Κο Στρατηλάτη καθότι όσοι σε ψηφίζουν το κάνουν τυφλά (στην πλειοψηφία τους) κ χωρίς απαραίτητα να έχουν διαίσθηση τού τι εκστομίζεις εσύ; Θα φάω ξύλο γι'αυτά που λέω, αλλά δεν γαμιέται; Δεν είμαστε όλοι το ίδιο καλή μου, όπως απέδειξες με την εκπαίδευση των τέκνων σου.

Παπανδρέου:
"Εγώ", "εγώ", "εγώ", "εγώ", "εγώ". Εκτός του ότι το σιχάθηκα, δεν σού πάει ρε Γιωργάκη, δεν σου πάει. Κάτι έλεγες κάποτες για Σουηδικά μοντέλα (διακυβέρνησης, όχι την Ινκα κ την Χέλγκα....) κ κατέληξες να δίνεις πάτημα στον Κο Στρατηλάτη για την οικογενειοκρατία... Λυπάμαι που θα σου το φέρω έτσι Γιώργο μου, αλλά: Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου κ τι βγαίνει από το στόμα σου. Μάλλον στην έκθεση δεν ήσουν καλός. Θέλω να σε πιστέψω ρε Georgios, αλλά από την μία αυτή η δουλικότητα στους image-makers σου, κ από την άλλη τα ΖΩΑ που υπάρχουν στο μαντρί σου μού φέρνουν στομαχικές διαταραχές. Δεν μπορώ ρε γιαβρί μου να σε ψηφίσω... Δεν μπορώ. Αν είναι να βγάλω πρωθυπουργό άβουλο, μπερδεμένο κ διστακτικό, μπορώ κάλλιστα να ψηφίσω τον Κωστάκη. Με πκιανς; Γάμα τους ρε τους συμβουλάτορες. Δεν είμαστε όλοι 60 κ 70 να φοβάσαι μήπως μας έρθει λίγο ξαφνικά η αλλαγή. Κ προπαντός, όταν σε ρωτάνε αν ενέχουν παρανομία τα φαινόμενα αυτά που καταγγέλεις, μην κολώνεις κ κάνεις πίσω φοβούμενος μην χάσεις τις ψήφους των (οποιωνδηποτε) κομματόσκυλων... Εκεί είναι ρε παλληκάρι μου που κερδίζεται το παιχνίδι. Αμα μού λες ότι θες να αλλάξεις την νοοτροπία, στη συνέχεια σε ρωτάνε "τι θα κάνετε για όλα αυτά τα παράνομα φαινόμενα" κ στο καπάκι λες ότι "δεν είναι ακριβώς παράνομα, απλά συγκυρίες μια συγκεκριμένης νοοτροπίας", ..... το'χασες το παιχνίδι. Να τους χαίρεσαι τους συμβουλάτορές σου, κ θα με συγχωρέσεις, αλλά τόοοοοοση διάθεση για αλλαγή, ε, να την χέσω!

Καραμανλής:
Φταίς. Ναι Κωστάκη μου, όπως είπες πολλάκις, φταις. Αφού το αναγνωρίζεις εσύ, εγώ δεν θα σου το αρνηθώ. Με άρεσε επίσης η διάθεσή σου να τα διορθώσεις όλα. Ακόμα κ τα φταιξίματα σου. Αλλά ρε Μπούλη, δεν θυμάμαι να πήγα τόσες φορές για νερό ή για κατούρημα που να χάσω - κάθε φορά - την φράση με την οποία εξηγούσες ΠΩΣ θα τα διορθώσεις όλα αυτά τα φταιξίματα;;; Δεν θα βάλεις τον Προϊστάμενο της ζαρντινιέρας ξανά. Ωραία. Μετά;;;; Εντάξει, όλοι σας φταίτε, το είπαμε. Αλλά τι έκανες 3,5 χρόνια που σου φώναζε ο κόσμος οτι φταις;;; Πόσοι σού είπαν ότι δεν σε παίρνει άλλο δεξιά, μην το ζορίζεις, κ εσύ έπαιζες είτε με τα σουβλάκια είτε με τα δίδυμα (κ "δίδυμα", διότι είναι δύσκολο όταν κάθεσαι μέσα όλη μέρα-κάθε μέρα να μην κατέβει το χέρι σου προς τα εκεί - σίγουρα θα ξύσεις παίξεις). Πώς γίνεται βρε τζιγέρι μου να είσαι τόσο συναινετικός, κ να μην εμφανίζεσαι πουθενά, να μην συνεργάζεσαι με κανέναν, κ συνάμα να σπέρνεις την μια πρόσκληση μετά την άλλη στον Georgios;; Ρε μπας κ τα κιμιάσατε κ πήγατε κ ταβέρνα τα 2 σας μετά το ντιμπέϊτ;;;;

Δεν ξέρω για εσάς ρε παλληκάρια. Εγώ το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι: α) είναι μεγάλη φάση το ιντερνέτ, κ β) ας είναι καλά ο ΣΚΑΪ που μας ενώνει καλύτερα απο τον ΟΤΕ μέσω διαδικτύου. Όσον αφορά τα πολιτικά, το τραγούδι με εκφράζει πλήρως όσον αφορά την διαχρονικότητα, την Ιστορία, την αδιέξοδη μα συνάμα πολύπλευρη μαλακία που έχει καταντήσει γονιδιακό φαινόμενο για το έθνος. Θα επιβεβαιωθώ (πανηγυρικά, δυστυχώς) στις 17 Σεπτέμβρη.

Get this widget | Share | Track details

Posted by itelli 11:50 μ.μ.

6 Comments:

  1. Erwtas Stomaxhs said...
    Δυστυχώς για την δεξιοφροσύνη της νεοελληνικής κοινωνίας ευθύνεται 100% το "σοσιαλιστικό" (χαχαχα ας γελάσω) ΠΑΣΟΚ.
    Η μισή και παραπάνω Θεσσαλονίκη ήταν μέχρι τα μέσα του 80 κόκκινη όταν άρχισε να κυριαρχεί το ΠΑΣΟΚ και έδωσε στον κόσμο να καταλάβει ότι ο "σοσιαλισμός" είναι ένα και το αυτό με την δεξιά. 'Αρχισε λοιπόν ο κοσμάκης να ρίχνει τυχαία ή μη μπλε ψηφοδέλτια στις κάλπες μια και ήταν σίγουρος ότι δεν θ' άλλαζε και τίποτα, την βόλεψή του θέλει ο καθένας άλλωστε.
    Και φτάσαμε στο χάλι με τα καμμένα βιβλία, τους καλόγερους, τις αγάμητες και τον αρχιπάστορα Ψωμιάδη στην Αριστοτέλους να θριαμβεύει.
    Ελλάς Ελλήνων Μωαμεθανών να σε κοπεί το χέρι το πρασινομπλέ να μη σε πάρει ο διάολος!
    μια αντανάκλαση said...
    telli den telli, θα τους φάμε στην μάπα.

    αλλά σκέφτομαι να σε προτείνω να συντονίσεις το επόμενο διακαναλικό debate.
    (βέβαια, δεν θα μπορείς να αποχωρείς για κατούρημα στη μέση της διαδικασίας. ντακς;)
    xkont said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    itelli said...
    Αποδέχομαι την πρόταση/πρόκληση/πρόσκληση μόνον αν δεχθούν οι πολιτικοί αρχηγοί να φορέσουν καθετήρα. Τότε θα μπορώ να πω ότι τούς έτσουξε λιγάκι.
    guerrero7,62 said...
    oυλοι σας;
    Αυτο ειναι εντελως κυπριακο!
    Κανουμε μεταγραφες;
    itelli said...
    Όχι κε Διοικητά! Είχα κάτι στο μυαλό μου περί χωριού, δούλων, κλπ, κε διοικητά αλλά δεν μου βγήκε κ το άφησα για μετά. Κ μετά, φυσικά, το ξέχασα, κ το κείμενο εστάλη στο τυπογραφείο ως έχει. Διατάξτε!

Post a Comment