Μας βάζουν τα γυαλιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, 22 εθελοντές μαθητές του 12ου ΕΠΑΛ-ΤΕΕ Θεσσαλονίκης παρουσίασαν ένα καταπληκτικό project. Με τη βοήθεια ενός φτηνού pc σε μια μικρή παρατημένη αίθουσα του Λυκείου τους, οι 22 μαθητές κάνουν πράξη ένα όραμα για μια κοινωνία ίση σε ευκαιρίες. Η Λίνα Σκέμπη, μαθήτρια, θα δηλώσει στον Α: "Tριγύρω μου βλέπω καθημερινά ανθρώπους με αναπηρία και θέλω να τους βοηθήσω, να τους κάνω να αισθανθούν πιο όμορφα". Αγνά κίνητρα από μια χούφτα καλά παιδιά. Ηχογραφούν τον Χάρυ Πότερ και τη Φιλοσοφική Λίθο, ένα από τα πλέον δημοφιλή παιδικά μυθιστορήματα, για να προσφέρουν τη δουλειά τους ως χριστουγεννιάτικο δώρο στα παιδιά με προβλήματα όρασης. Το εγχείρημα ξεκίνησε μετά την επίσκεψη του σχολείου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και την εκδήλωση "Ανθρωποι με αναπηρία", όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το δημοσιογράφο Γιώργο Μπελίρη για τα προβλήματα των αΜΕΑ. Μόλις δε αντιλήφθηκαν ότι και ο προαναφερθείς αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης, η ιδέα έσκασε αμέσως. Τώρα ηχογραφούν με μανία το διάσημο best-seller κυνηγώντας την προθεσμία των Χριστουγέννων. Τις επόμενες ημέρες η ομάδα των μαθητών θα επισκεφτεί το Ειδικό Δημοτικό της Σχολής Τυφλών, προκειμένου να προσφέρει τα cd με την ηχογράφηση του βιβλίου στα παιδάκια. Μοναδική ανταμοιβή γι' αυτούς θα είναι ένα χαμόγελο από τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα, στα επόμενα σχέδια είναι η ηχογράφηση ενός θεατρικού έργου. Γιατί τα παιδιά μας δεν είναι αυτά που τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Τα παιδιά μας διαθέτουν τον αυθεντικό ρομαντισμό που τους αρμόζει και πολλές φορές σκέφτονται πιο ώριμα από εμάς τους δήθεν.
PS: Αν δεν κάνει κόπο περάστε από το μέρος μου να ψηφίσετε στο poll μου περί FYRoM. Για κίνητρο σας δίνω την πληροφορία ότι αύριο βράδυ θα έχω ανεβασμένη αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου της Κατσαρίδας που σαρώνει στην πόλη με πολύ καυτά σχόλια ;-)

Posted by Dr_MAD 12:36 π.μ.

4 Comments:

  1. Dr_MAD said...
    Συγγνώμη, αλλά ξέχασα να πω ότι μισώ τις παγκόσμιες μέρες. Όποιος είναι υπέρ της καθιέρωσης Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Παγκοσμίων Ημερών ας επικοινωνήσει
    itelli said...
    Ωπ! Εδώ είμαστε. Τι έχεις κατά νου;
    Dr_MAD said...
    Μπορούμε αρχικά να το προτείνουμε. Να γραφτεί ένα κειμενάκι και να το πλασάρουμε διαβλογικά σε πρώτη φάση, βρίσκοντας νέους οπαδούς. Μετά μπορούμε να το στείλουμε και στον ΟΗΕ για χαβαλέ. χεχε (είμια κακός? όχι...)
    itelli said...
    Καθόλου. Ίσα-ίσα. Εσύ καλά τα λες. :)

Post a Comment