Εκτός ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί του βίντεο βασανισμού


Στην απόφαση απόταξης των αστυνομικών που εμφανίζονταν να πρωταγωνιστούν στο βασανισμό δύο αλλοδαπών κρατουμένων στο Τμήμα της Ομόνοιας, προχώρησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ.


Το εν λόγω βίντεο έδειχνε έναν αρχιφύλακα να υποχρεώνει τους αλλοδαπούς που είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, να χτυπούν ο ένας τον άλλο και να φωνάζουν φράσεις τις οποίες ο ίδιος υπαγόρευε.

Τόσο αυτός όσο και ο έτερος αστυνομικός που βιντεοσκοπούσε με κινητό τηλέφωνο το επεισόδιο, αποτάχθηκαν ενώ οι δύο συνοριοφύλακες που παρακολουθούσαν την κακομεταχείριση των κρατουμένων, απολύθηκαν.


Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βίντεο, το οποίο και μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι αστυνομικοί που είχαν παραδεχθεί τις πράξεις τους, παραπέμφθηκαν και στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο δέχθηκε το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης και τους επέβαλε την ποινή της απόταξης, εναντίον της οποίας έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο.


[ Ξένια Γιαννάκου, cosmo.gr ]

Posted by ion 7:09 μ.μ.

3 Comments:

  1. Γιώργος said...
    Μπραβο πραγματικα που εγινε κατι αυτη τη φορα και δεν εμεινε στην αφανεια, καλυπτοντας απλα το γεγονος με μια μεταθεση και τελος....
    και παλι ΜΠΡΑΒΟ.
    itelli said...
    Γουάου...
    Erwtas Stomaxhs said...
    λέτε και το Δευτεροβάθμιο να γνωμοδοτήσει ομοίως; λέτε;

Post a Comment