Τι τίτλο να βάλει κανείς!

Η είδηση παλιά, αλλά εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη και αξίζει λίγο από τον χρόνο μας.

"23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε από το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο."

O κ. Sayed Pervez Kambaksh είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε απο το ισλαμικό δικαστήριο σε θανατο. Ποιό ηταν το έγκλημα του? Kατέβασε απο το διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών! Tο άρθρο, που προερχόταν απο περσική ιστοσελίδα, υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμελιστές που διατείνονται ότι το ίδιο το κοράνι καταχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες, έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Πρόφητη Μωάμεθ. O 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα. Το αποτέλεσμα ηταν να συζητηθεί, να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς παρουσία συνηγόρου, όπως ισχυρίζονται οι γονείς κ οι φίλοι του, και να καταδικαστεί σε θάνατο.

H βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωση του φοιτητή, με βασικό αίτημα την αναστολή της εκτέλεσης του και την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ PERVEZ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ:

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/article775954.ece

Πληροφορίες για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε:

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/save-pervez-global-protests-to-save-afghan-student-from-death-sentence-776783.html

και

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/sentenced-to-death-afghan-who-dared-to-read-about-womens-rights-775972.html

Posted by nosyparker 12:06 μ.μ.

1 Comment:

  1. Erwtas Stomaxhs said...
    Τελικά ακόμα και τα αυτονόητα για τα οποία μιλάμε εδώ μέσα ωχριούν μπροστά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

    Αποδεικνύεται περίτρανα πόσο μεγάλο κακό είναι η θρησκεία γι' αυτόν τον κόσμο. Ακριβώς στα ίδια σκατά θα βρισκόμασταν κι εμείς αν δεν είχαν υπάρξει άνθρωποι που θυσιάστηκαν στο παρελθόν για να ξυπνήσει ο κόσμος της Ευρώπης.

    Το να υπογράψει ο καθένας μας την διαμαρτυρία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Post a Comment