Z

…σε μεγάλες ποσότητες δέ ,μπορει να καταστει βλαβερό για τον οργανισμό.Το Ζ ( Ζού) ή αλιώς προπανομεθοτοχολιστεγορη απαντάται σε δασώδεις περιοχές και συνήθως ευδοκιμεί ανάμεσα στα θαμνά και τις κορόνες ,όπου η λεπτεσκίαση των οποροφόρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα προσδίδει το οχρόφαιο χρώμα στους καρπούς λόγω της ασθενής ηλιακής συσώρευσης πάνω στα φύλλα.
Η συλλογή του συνήθως γίνεται στα χαμηλά οροπέδια,οπου λόγω της ισχυρής βαροβαθμίδας οι ζωμοί που σιλέγονται απο το καθακάτι του ιζήματος ειναι πλούσιοι σε μεθάνιο και πολυακόρεστα.
Η ζήτηση του Ζ ιδιος στης βορειασιωριτικές χώρες έχει συμβάλει έντονα στην ανάπτυξη όχι τόσο της καλιέργειάς του όσο της συγκομιδής του.Ωραία ήταν το ταξίδι στο Τρινιτά που σε γαμισανε στη σφαλιάρα .Πάραταύτα η χρήση του ως συλέκτης ρήπων ραδιο’ισοτόπων έχει κεντρίσει την τελευταία πενταετήα το ενδιαφέρον της ένωσης πηρυνικών φυσηκών του Kentaky F.C. με άμεσο αποτέλεσμα τη χρηματοδότηση φυτείων και έμεσο την αγροτική απασχόληση στις αντίστοιχες περιοχές. Ειναι άξιο αναφοράς δε το γεγονός ότι αντιπρόσωπος της προαναφερθέν ένωσης σε πρόσφατο συμπόσιο της πρωτεύουσας του Καναδά έκανε εκτενή λόγο ανάμεσα στα οφέλη και σ’αυτό της αποκέντρωσης.Σύμφωνα με στατιστικες μελέτες οικονομολόγων-ανθροπολόγων ομονήμου πανεπιστιμίου της περιοχής η αποκέντρωση θα επιβραδινθεί αισ...

Posted by OtiousSlim 9:03 μ.μ.

4 Comments:

  1. Erwtas Stomaxhs said...
    εζ δε βέρτζιν μαίρη σεντ...
    κομ εγκέν
    OtiousSlim said...
    Φιλλιπίνες στο διάολο.
    astrap said...
    τι θα γινει με αυτες τις μαλακιες?οπως ειπε κ ο μπασιστας,μια ματζορε δεν ακουτε,σπουδες στο εξωτερικο μου θελετε...
    OtiousSlim said...
    @astrapogiannos

    Min peraseis pote apo to Peckam tha se gamisoume sti karpazia.
    Ο Υπογράφων:
    Otious Slim + anagnostes tou Blog Superrior.

Post a Comment