Κάτι συμβαίνει

Για περισσότερα, εδώ.


Στις 21 Ιουνίου του 2007, ωρα 9 πμ, ο υπεύθυνος του δικτυακού τόπου blogme.gr Αντώνης Τσιπρόπουλος δικάζεται στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή ο aggregator/ ηλεκτρονικός κατάλογος που διατηρούσε παρέπεμπε στο δικτυακό τόπο των funEL. Η μήνυση έγινε από το γνωστό τηλεπωλητή Δημοσθένη Λιακόπουλο, με τo εξωφρενικό επιχείρημα ότι ο Αντώνης Τσιπρόπουλος τον εξύβριζε και τον συκοφαντούσε, εφόσον παρέπεμπε στο δικτυακό τόπο των funEL (οι οποίοι σατιρίζουν με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο το Δημοσθένη Λιακόπουλο).
Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, αλλά και γενικότερα την ελευθερία στο ελληνικό διαδίκτυο. Για αυτό το λόγο παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους/τις Θεσσαλονικείς μπλόγκερ που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν κατ’ αρχήν σε μια «εκστρατεία ενημέρωσης» για το ζήτημα να έρθουν στο καφέ ουζερί Μυρσίνη, πίσω από το Λευκό Πύργο, το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2.00. Αν από τη συνάντηση προκύψουν προτάσεις για μια ευρύτερη κινητοποίηση, θα χρειαστεί προφανώς και η σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Τσιπρόπουλου, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτήν την πρωτοβουλία μέχρι στιγμής.
Να διευκρινίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκινά από μια συνάθροιση εκτός μπλογκόσφαιρας και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να κατατεθούν από την αρχή με πιο συγκροτημένο και συλλογικό τρόπο κάποιες προτάσεις. Δεσμευόμαστε πάντως πως οποιαδήποτε κοινή συμφωνία προκύψει από τη συνάντηση θα δημοσιοποιηθεί άμεσα, ώστε να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση στη μπλογκόσφαιρα (ελπίζουμε και γενικότερα).
Ο εισκέπτης/τρια που επιθυμεί να ενημερωθεί περισσότερο για το ζήτημα μπορεί να επισκεφθεί το μπλογκ του Αντώνη Τσιπρόπουλου, αλλά και να διαβάσει το κείμενο υποστήριξης για τη συλλογή υπογραφών υπέρ του Αντώνη Τσιπρόπουλου.

Posted by itelli 11:50 π.μ.

3 Comments:

  1. Erwtas Stomaxhs said...
    itelli ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενημέρωση. Επικολλώ και το κείμενο για να το βλέπουμε άμεσα.
    itelli said...
    Το σκέφτηκα σε κάποια φάση, κ τώρα που ξαναμπήκα, το βλέπω κ λέω: τι έκανα πάλι ο χουντίνι με το μυαλό μου;;
    nosyparker said...
    Νομίζω πως είναι καθήκον όσων βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη να πάμε.

    Το δρομάκι της Μυρσίνης είναι η Υπολ. Τσόπελα (αριθμ. 2). Ακριβώς απέναντι από τη Φρουρά Αξιωματικών / πίσω από το κτήριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (σινεμά Αριστοτέλειον). Δηλ. το δρομάκι απέναντι από τη “Βεντέτα”!

Post a Comment